Baby’s van 0-2 jaar maken in rap tempo veel belangrijke ontwikkelingen door. Voordat je het weet is je baby’tje de kinderwagen al ontgroeid en kruipt het als een sneltrein door de kamer. Vervolgens trekt je kindje zich langzaam op aan de salontafel of een kastje, blijft even staan, probeert wat spulletjes te grijpen en ploft weer op zijn of haar kontje op de grond. Op een gegeven moment zijn ze zo ver dat ze ontdekken om stapjes te zetten. Eerst nog voorzichtig en zich vasthoudend aan de tafel of aan jouw hand. Later lukt het ook ‘met zonder’ handen. Wat een mijlpaal weer!

En dan hebben die schattige babyschoentjes eindelijk ook daadwerkelijk nut. Want de eerste schoentjes moeten de voetjes van je baby beschermen en goed ondersteunen. In de kinderwagen en tijdens het kruipen is een soepel slofje nog helemaal prima. Maar wanneer de pas er goed in zit zijn stevige schoentjes erg belangrijk om de verdere ontwikkeling op een goede en gezonde manier te ondersteunen.

De beste eerste stappers

Maar hoe weet je nu wat een goed schoentje is? Shoesme heeft dit tot in de puntjes onderzocht om zo voor elke ontwikkelingsfase de perfecte schoentjes te ontwerpen. De eerste schoentjes voor baby’s voldoen onder andere aan deze punten:

  • De zool is soepel zodat die goed meebuigt bij de afwikkeling van de voetjes.
  • Het schoentje heeft een antislipzool.
  • Het schoentje is licht, zacht en comfortabel.
  • Het schoentje is van ademend leer.
  • De hiel van het schoentje biedt ondersteuning.
  • Het voetbed is uitneembaar.
  • Het schoentje is goed dicht te maken en sluit goed aan door middel van een veter- of velcrosluiting.

Bij gezonde en verantwoorde schoentjes denk je misschien meteen aan degelijk en niet modern. Maar dat is waar Shoesme al sinds 1999 sterk in is; gezond en hip combineren. De babycollectie bestaat dan ook uit schoentjes met de leukste kleurtjes, printjes, glitters of stoere patches. En ook als je kindje de babyfase ontgroeid is kun je nog bij Shoesme blijven shoppen. De maten lopen door tot maat 35 en alle schoentjes zijn precies afgestemd op elke doelgroep.

 

Next Post Previous Post